10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

ГЕРБ настояват за изграждане на нови улици в „Меден рудник”

Да бъдат изградени улици в Районен център–Меден рудник и транспортната инфраструктура в тази част на града да бъде приоритет в програмата на общината. За това настояват от групата общински съветници от ГЕРБ-Бургас. Те са входирали докладна до Общинския съвет, която е провокирана от бързите темпове на разрастване на най-големия бургаски комплекс.

Меден Рудник

Общинските съветници са посочили, че липсата на улици и осветление е сериозен проблем за живущите в новопостроените сгради, които непрекъснато се увеличават в този район. Те са провели множество срещи с жители на комплекса, които са споделили ежедневните си затруднения заради липсващата инфраструктура.

„Нашето предложение е свързано с изграждането на улица до блок 308, известен още като „Краставицата” и улица около новоизграждащия се плувен басейн в к-с „Меден рудник”. Искаме да помогнем на над 500 семейства да имат лесен и нормален достъп до домовете си и работим това реално да се случи. По отношение на обектите са направени стъпки в посока създаване на транспортна инфраструктура от община Бургас. Бяха проведени процедури по отчуждаване на земите, за да станат те общински, заложено е и проектирането им. Ето защо е необходимо да се действа експедитивно и да се направят следващите стъпки. Нашето предложение е да бъдат заложени средства за стартиране на процедура по пълния инжинеринг за изграждане на улици на въпросните места, а не само за тяхното проектиране, като това стане при актуализацията на бюджета. Целта ни е изграждането на тези два обекта да приключи 2015 г. ”, коментира един от вносителите на предложението Жечо Станков.

До този момент средства в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2014 г. са предвидени пари само за обслужващите улици в РЦ „Меден рудник. В докладната е посочено конкретно по какъв начин ще бъде намерено финансиране чрез извършване на вътрешно-компенсирани промени в разчета за капиталовите разходи за 2014 г. От групата на ГЕРБ ще настояват транспортната инфраструктура в РЦ „Меден Рудник” да бъде приоритетна, като всяка година да бъде заделян финансов ресурс за поетапното й проектиране и строителство. Това се налага, тъй като жителите на комплекса се увеличават с бързо темпо.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук