23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Трупът на загиналата от Пазарджик не бил осквернен, нейн близък потвърдил от злата за аутопсии

При днешния случай в Пазарджик аутопсията на удавеното 19-годишно момиче е извършена, след като представител на близките е влязъл в залата и е видял, че частите от тялото, които те не искат да се виждат са били покрити, коментираха от Окръжната прокуратура. От там уточниха, че са поразени от факта, че не е изразена скръб от смъртта на момичето, а притеснения за това как ще стане погребението и дали ще се спазят ритуалите.

съд

В Пазарджик се коментира също, че бащата на удавеното момиче е от кръга на приближените на Ахмед Ахмед, който беше един от обвиняемите по делото за разпространение на радикален ислям. По време на заседанията на Окръжния съд в Пазарджик по това делото, бяха оповестени случаи в Смолянско и Девинско на отказ да бъде извършено погребение, но в ковчег, предава Агенция „Фокус“.

Това са случаи, при които трупът е с висока степен на разлагане или е обезобразен от операции. По желание на близките те е трябвало да бъдат погребани в ковчег, но са получили отказ от страна на имамите да извършат такова погребение. В Корана няма изисквания да не се погребва труп след аутопсия, коментираха също от прокуратурата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук