13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Адрей Янев търси нашия генетичен код в „Завръщането на пастирите“

Художникът Андрей Янев открива юбилейна изложба „Завръщането на пастирите” на 3 ноември в Бургаска художествена галерия “ Петко Задгорски”. Във време на заливаща ни бездуховност и загуба на връзка духовно – материално е все по – силна необходимостта от поява на нови духовни водачи. Те трябва да напомнят и призоват всички към обединение в името на невидимото, което движи света, това което носи информация за времето на което принадлежим. Това е нашият генетичен код, по който да бъдем познаваеми за бъдните поколения. В края на едно и началото на ново цифроброене е важно да се запази базата върху която всичко ново да намери почва и храна от нея за развитие. Не свършва нищо, а протича трансформация в мисленето, в действията. “ Завръщането на пастирите” – … Назрялата въпиюща нужда да ги призовем и се обърнем към тях. Да потърсим силата и опората на “отвъд видимото” усещайки го близко и силно. (Андрей Янев)

 

По темата “Завръщането на пастирите” авторът работи от 1996г, като първите творби са показани пред публиката през октомври 1998г. в галерия”Комерс”-Любляна, Словения и януари 1999г. в изложбата”Семена” – СБХ ул.Шипка-6, ет4.. През 2006г. в залите на СГХГ бе показана изложбата”Тиха светлина” обхващаща няколко годишен период от творчеството на автора включващ и творби вдъхновени и създадени след пътуванията му до Света гора-Атон, както и по различни свети места по света. Изложбата през 2006г. преминава при голям интерес и оставя запомняща се следа с включените мулти медийни презентации и съпътстващи събития. Изложбата на Андрей Янев по повод 50г. юбилей на твореца за пореден път представя тема интригуваща и предизвикваща ни да се обърнем и погледнем дълбоко в себе си. Това е една изложба извън контекста на ежедневното, насочваща ни към извечното и непреходното. Проектът е насочен към широк възрастов диапазон и има послание за обединение на различни обществени групи и напомня за носителите на традицията, за нашето минало, настояще и бъдеще. Това е Свтлината от която всички се храним и живеем в непрекъсната взаимовръзка.

Представени са няколко цикъла от творби представящи темата и идеята на изложбата създадени през последните години. Включени са и знакови творби от частни колекции и сбирки от изложбите ”Тиха светлина”, “Тиха светлина –ангели”, “Тайнства” и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук