11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Акушерката Емилия Ковачева малтретирала бебета на 4 дежурства

Акушерката Емилия Ковачева, която е задържана от април по обвинение в опит за убийство на новородената Никол Димитрова, е малтретирала бебета на още 4 свои дежурства. Това установила експертиза, направена през август, на която са прегледани 300 гигабайта записи от камери в болницата. От 17 март до 18 април Ковачева е имала 8 нощни дежурства . По време на 4 от тях тя е малтретирала по същия начин, удряйки в главата с юмруци, повече от 1 бебе на дежурство.

Бебетата са бити на нейни дежурства в нощта срещу 18 март, срещу 25 март, срещу 16 април и срещу 18 април, когато стана ясно, че е малтретирала Никол, пише „24 часа“. Тепърва ще се изяснява какви трайни увреждания може да са настъпили върху децата. Прокурорът Николай Христов съобщи, че ще бъдат повдигнати нови обвинения срещу Ковачева. Те ще бъдат отделени в ново дело.

Съдия Христинка Колева остави в ареста Емилия Ковачева с аргумента, че тя е проявила изключителна жестокост към новородено дете и поради, която то е било с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В същото време психологическа експертиза показва, че Ковачева не страда от заболяване и тя е съзнавала какво върши. Съдът я е определи като изключително обществено опасна личност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук