21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Американски конгресмен предложи подялба на Македония между България и Косово

Американски конкресмен, предложи територията на Македония да бъде поделена между съседните й държави, включително България и Косово, съобщава скопското електронно издание МКД, цитирано от „Фокус“.

Дейна Рорабейкър е член на Камарата на представителите на САЩ, който председателства и специална комисия за Европа и Евразия Съответният коментар американският политик направи в интервю за тиранската телевизия „Визион Плус“, подчертавайки, че създаването на македонската държава е пропаганден проект.

„Моята позиция е, че Македония не е държава. Съжалявам, но не е държава. Те (македонците и албанците) са толкова разделени, че никога няма да бъдат в състояние да вървят добре заедно. Затова косоварите и албанците в Македония трябва да бъдат част от Косово, а другата част на Македония трябва да стане част от България или някоя друга страна, за която те твърдят, че са свързани. Идеята е, че ние искаме да държим Македония жива, защото някой преди 30 г. е решил, че това е конфигурация, която трябва да излезе от разпадането на Югославия“, обясни Рорабейкър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук