21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Ангелкова: 426 млн. евро са приходите на туризма за миналия зимен сезон

426 млн. евро са приходите на туризма за миналия зимен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм, предаде Агенция „Фокус”.

„Проведохме срещи с най-големите зимни курорти. – „Пампорово”, „Банско” и „Боровец”. Проведохме срещи с всички контролни органи. Намалели са нарушенията на бранша, което показва, че се спазват все повече законите. Миналият зимен сезон беше доста успешен от гледна точка на брой туристи, посетили България – 8,2 % ръст на туристите и 426 млн. евро приходи, което е ръст от 4,5%. Надявам се този да бъде по-добър от предишния”, заяви Ангелкова. Тя уточни, че по отношение на предстоящия зимен сезон, за първи път ще действа системата за информационната обезпеченост.

„Предстои пистите да се заснежат. По отношение на визите за гражданите на Турция, има голям интерес към България, като туристическа дестинация. Проведохме необходимите разговори. Залагаме на онлайн рекламата, в социалните мрежи”, допълни Ангелкова. По думите й, Министерството на туризма е подготвило изменение на Закона за туризма, за да се подпомогнат максимално всички видове туризъм, но най-вече зимният.

„България е в Топ 6 в зимните дестинации, което е доста добро постижение. Продължаваме да водим разговори и с нискотарифни авиокомпании”, каза още Николина Ангелкова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук