13.8 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Антон Коджабашев: В последните години спортът се превърна в печалбарство

Ще работя за това най-накрая в Бургас да има спорт, защото на този етап спорт няма. Това заяви вторият в листата на Коалиция „АБВ-Движение ?” за бургаска област Антон Коджабашев- трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести.

„Всяко година награждаваме 10-те най-добри спортисти на Бургас , но сред наградените попадат най-често републикански шампиони, това са спортисти, които нямат високи спортни постижения. Аз съм за коренна промяна. В момента спортът в Бургас има много проблеми. Спортните зали са в окаяно състояние. Вижте двата стадиона- „Черноморец” и „Лазур”, където е под съмнение даже и собствеността им”, заяви Коджабашев.

По думите му време е Бургас да помисли за ударните спортове, които участват на световни първенства, на европейски и олимпийски игри като бокс, щанги , борба , акробатика.

„В последните години спортът в Бургас се превърна в печалбарство . Ръководители на клубове вземат пари от държавата или общините и в същото време събират от децата такси, за да могат да тренират. Аз съм против тази практика .Стана така, че силните ни туристи тренират навън. Кубрат Пулев се готви в Германия, Григор Димитров се готви по целия свят , Цветана Пиронкова също, Мирела Демирева тренира в Австрия . Всички елитни треньори, които бяха в България готвят спортисти извън страната ни. Спорът в България много трудно би могъл да се възстанови, а в същото време парите за спорта се вдигат многократно . Тук трябва да зададем въпроса- Къде отиват тези пари?”, заяви Коджабашев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук