13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Арестуваха мъж от Бургас, измамил 100 души с фалшив профил на красиво момиче /видео/

Мъж от Бургас  е задържан за крупна измама по интернет , съобщиха от Апелативна прокуратура. Той  е измамил 100 души от цяла България с фалшиви профили в сайт за запознанства и във  Фейсбук на името на младо момиче . Измамата на този етап  е за 40 000 лева, но се очаква сумата да нарасне. Потърпевшите са превеждали по банков път  суми от 10 евро до 300 евро. Какъв е механизма на измамата!

Любомир Петров- апелативен прокурор „ Извършителят, той вече  е привлечен в качеството си на обвиняем, е  Милен Стойчев 38 годишен от гр. Бургас , взимайки от сайт за запознанства снимка на млада жена и представяйки се във фейсбук за млада жена с името на Мария Василева възбудил в заблуждение много лица , че тази Мария Василева заедно с майка си бедства в Гърция, където бедстват нямат никакви парични  средства , не могат да си купят билети и да се върнат в България.Така възбуждат в заблуждение много хора и около 100 души на този етап им превеждат  пари на посочена банкова сметка на банка в гр. Бургас.”

комисар Калоян Калоянов- директор на ОДМВР Бургас „ В направление Икономическа полиция  е получен сигнал  от гражданин, който е превел сума и по-късно в него се е породило съмнение , че  е жертва на измама. Предприети са оперативно – издирвателни мероприятия, което доведе до установяването на тези фалшиви профили във сайт за запознанства , като комуникациите на потърпевшите е преминавала от сайт за запознанства в месинджъра на Фейсбук „

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук