10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Близо 12 млн. лева за благоустройство в Бургас. Вижте къде и как

Като част от изпълнение на проект Интегрирани проекти за осигуряване на балансирана градска  среда, Общината обяви обществена поръчка за изпълнител на СМР за пешеходни зони и градски пространства. Почти 12 млн. е предварително обявената стойност на дейностите по реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходни зони, междублокови пространства и улици.

Обектите са разпределени  както следва:

1 „Реконструкция на пешеходни зони: ул.“Александровска“, ул. „Алеко Богориди“, ул.“Св.Св. Кирил и Методий“

  • ІІ- ри етап: „Пешеходна зона ул. „Алеко Богориди“ – от ул.“Лермонтов“ до бул. „Демокрация“ – 1 411 473.62 лв.

Проектант: Атика – Р5 ООД

2: „Реконструкция на площад „Жени Патева“ – 449 866.15 лв.
Предвид представителната функция на сградата е площадно пространство е оформено с възможност за масови прояви и временни изложби на открито. В проекта още са заложени изграждането на детска площадка, места за отдих на открито, поставяне на пейки, беседки, кошчета и др. елементи на парковото обзавеждане.

Освен обновяване на зелените площи, засяване на нови дървесни и храстови видове реконструкцията на парка включва обособяване на места за компостиране на растителни отпадъци и за събиране и оползотворяване на дъждовна вода. В парка ще бъдат внедрени енергоспестяващи мерки за улично и алейно осветление. Проектът запазва съществуващите алеи на парковото пространство и предвижда обособяването на допълнителни зелени площи. Настилката пред сградата на Стария съд и театър „Адриана Будевска“ ще бъде съобразена с характера и фасадата на сградите, за да ги подчертава.

Проектант: Обединение „ИП Бургас 2014“, инж. К.Калчев и Т.Димитров

3: „Реконструкция на ул. Кооператор от ОТ 90 до ОТ 237 в ж.р. Меден рудник – 1 440 311.62 лв.

Проектът доразвива системата от транспортни връзки в зоната, като прокарва улица Кооператор с нов габарит.
Изпълнява се по проект „Обектите са разпределини  в 7 обособени позиции“, на ОПРР.

Проектант: Вамос ООД.

4: „Реконструкция на междублоково пространство УПИ VII, кв. 118 А, Зона В в ж.р. Меден рудник и улици  – 2 280 314.44 лв.

Предвижда се изграждането на паркоместа и оформянето на нова обслужваща улица, както и детски площадки, велоалеи и зелени зони.

5: „Реконструкция на пешеходен подлез на бул. Захари Стоянов в ж.р. Меден рудник, ст-ст 556 074.71 лв.

Проектът предвижда от двете страни на подлеза да се изградят рампи с наклон 5 %, които ще осигурят достъп за хора в неравностойно положение и за безопасно пресичане на кръстовището от пешеходци и велосипедисти.

6: „Реконструкция на междублоково пространство в кв. 22А, Зона Б в ж.р. Меден рудник, 3 114 007.9 лв.

Пред жилищните сгради се предвижда изграждане на паркинги и улично осветление, ще се прокара нова улица, заложени са и 2 детски площадки, места за отдих, зелени алеи и друга инфраструктура, пише gradat.bg

7: „Реконструкция на междублоково пространство кв. 20, Зона Б в ж.р. Меден рудник, 2 681 349.44 лв.

Повечето проекти за тези обекти са създадени при изпълнението на проект „В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.“, по ОПРР 2007 – 2013.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук