14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Броени дни до началото на XII МФФ „Евро фолк – Черно море 2016“

Дванадесетото издание на Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2016” започва след броени дни. От 16 до 26 юни домакин на форума ще бъде курортният комплекс „Грийн парк“, в гр. Китен, общ. Приморско.

Над 60 формации (танцови състави, ансамбли и индивидуални изпълнители) с повече от 1000 участници от България и чужбина ще видим на фестивалната сцена. Родните състави ще представят всички етнографски области на България, а гостите от Гърция и Македония ще се изявяват с автентичен и обработен фолклор.

Фестивалът има състезателен характер и е оторизиран квалификационен кръг от системата на Световната асоциация на фолклорните фестивали – WAFF. Журиращата комисия ще оценява изпълненията в 9 категории и две възрастови групи, използвайки оценителната система на WAFF. Във всяка категория победителят ще бъде награждаван с Първа награда „Орфей“ и диплом. Голямата награда е “Евро фолк” – Grand Prix „Orpheus“ и диплом.

Всички призьори получават Почетен знак и грамоти за лауреати на “Евро фолк”. По преценка на журито и продуцентите Euro Folk Academy, изявени изпълнители и художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието „Маестро“ или „Маестро академик“.

Международният фолклорен фестивал е част от Музикални празници „Еврофолк“ – Светът е телевизия.

Концертите ще се излъчват на живо по интернет телевизия Eurofolk TV. По време на фестивала ще бъдат направени студийни аудиозаписи и заснемане на професионални видеоклипове, като най-добрите ще се излъчат по 40 български кабелни телевизии, по 4 сателитни телевизии с покритие в цяла Европа, както и в 6-те седмични предавания на интернет телевизия Eurofolk TV на адрес: tv.eurofolk.com.

Официалното откриване на XII Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2016“ е на 18 юни от 19:30 часа на сцена „Грийн парк“, където още от 16:30 часа започват изявите на участниците. Концертите на 20, 24 и 25 юни ще бъдат с начален час 16:00 ч. Официалното закриване е на 25 юни от 21:40 ч.

Организаторите и партньорите на фестивала са осигурили на участниците време и възможност да осъществят туристически обиколки: до Приказния замък в с. Равадиново и историческите забележителности в Созопол и Несебър; да се разходят с яхта и лодка по река Ропотамо и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини