9.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Броени дни до първите концерти на Легендите

Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от Тангра, Йордан Караджов от Сигнал, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров вече се подготвят с усилени репетиции да се срещнат с публиката в Бургас и Варна на 14 и 15 септември.

 

С шоуто си четири поколения музиканти ще представят четири десетилетия от историята на българската рок музика с изпълнения на най-големите си хитове, като „След десет години“, „Жулиета“, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“, „Има ли цветя“ и още много песни, като пълният списък ще остане тайна до самото начало на турнето!

 

„Концертът ще включва над 25 парчета и дори те не са достатъчни, за да представим тези четиресет години. Ще ги изсвирим в оригиналните им аранжименти, но въпреки това те звучат много различно“ – издаде Константин Марков от кухнята на шоуто. „Звукът, стилът и техниката се променят с годините, но ако една песен е легенда, тя ще звучи перфектно дори изсвирена само от глас и китара“ – добавя основателят на Тангра.

 

В дните преди концертите музикантите са се отдали изцяло на репетиции. В стриктен график тече и подготовката за специална шоу програма, която освен най-любимите български песни, ще представи и членовете супергрупата в нова и неочаквана светлина.

 

„Когато се събрахме с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно“- споделя Стенли и признава: „Аз винаги съм искал да изпея някои от песните на D2 – толкова са ми харесвали, колкото и тези на любимите ми западни банди“.

 

Най-младото поколение в групата – Митко Кърнев и Любо Киров пък признават, че е изключителна привилегия да изпълняват любимите песни от детството си заедно с техните автори, от които са се учили. Както за музикантите, така и за публиката „Легендите“ ще бъдат своеобразна машина на времето, с която не само се връщат спомени, но се създават и нови.

 

Любимата музика на поколения българи достига до всички с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).

 

Турнето на ЛЕГЕНДИТЕ се осъществява с медийната подкрепа на НОВА телевизия, DARIK Radio, Z-Rock, БГ Радио, Tangra Mega Rock, BulgariaUtre, Actualno.com, Offnews.bg, Dnes.bg, VBOX7, Timeart.bg, iwoman.bg, kafene.bg, MetalHangar18.com, WeRock.bg, Радио 1 и Radio MiXX.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук