14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

БСП оттегля подкрепата си за Илиян Янчев, дава последен шанс на Арнаудов

БСП ще излезе със специално становище по казуса с кмета на Малко Търново – Илиян Янчев. Настоящият градоначалник бе подкрепен от левицата за предстоящите местни избори. Оказа се обаче, че Янчев е не само подкрепен, но и издигнат за кмет на странджанския град от ПП ГЕРБ.

„Ние няма как да да се съгласим с една такава кандидатура”, категоричен бе областният председател на червените, Николай Тишев. По думите му, официалната позиция на партията ще стане ясна след заседание на централното ръководство. Тишев е на мнение, че Янчев е бил подложен на

безпрецедентна

атака.

И към момента не е ясно кой ще бъде кандидат-кметът на БСП в Малко Търново. Подобна е и ситуацията в Сунгурларе. Там столетницата също няма кандидатура. Няма да гласува доверие на досегашния кмет, Георги Кенов.

Неизвестно остава и дали социалистите ще подкрепят Николай Димитров за пореден кметски мандат в Несебър, след като самия Димитров обяви, че отива на избори като независим.

Какво би струвала загубата на изборите в Царево?

Кандидатът на БСП за кмет на Царево е Петко Арнаудов. Според, говорителят на партията Атанас Мерджанов, подкрепата към него не е безрезервна. От думите му стана ясно, че изборите на 25 октомври са

последно

предупреждение

за Арнаудов

и неговия екип да се докажат като работеща, местна партийна структура. Централното ръководство на БСП одобрило кандидатурата му, защото била номинация на общинската структура – единствената.

„Това е техният последен шанс. При втора поредна загуба ще търсим персонална отговорност от Петко Арнаудов”, заяви Мерджанов. Той допълни, че имало и други кандидати, но не били „равностойни”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук