13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бургазлия с идея за хранителна банка в града

Идеяата е на ресторантьора Христо Пехливанов. Хранителната банка трябва да бъде по подобие на тази, която от няколко години работи успешно в столицата. Пехливанов е готов да отделя храна за гладуващите бургазлии от ежедневните порции храна в заведението си.

„В края на деня винаги остават количества пресни продукти и готови ястия, които ние по закон унищожаваме. Те могат да се даряват за хората в неравностойно социално положение. Услугата е безвъзмездна. И ако това се регламентира, ще осигурим храна за много нуждаещи се“, смята Христо.

Той е убеден, че както той така и други собственици на заведения помагат на отделни хора, които отиват при тях за помощ. Затова предлага около идеята да се обединят повече ресторанти и тя да се популяризира, така че хората в нужда да знаят къде, кога и какво могат да получават всеки ден.

„Хубаво ще е всеки, който има възможност, да дава своя дан към обществото. Пътувал съм много по света и ми е направило впечатление, че този модел на гражданска и морална отговорност не е новост в развитите страни. Нещо повече – в нашата история има достатъчно примери. В Бургас няма човек, който да не е чувал за дарителите Баба Ганка и Коджакафалията. Евлогий и Христо Георгиеви са изградили Софийски университет, Васил Априлов е създал училище. Ние като представители на дребния бизнес в Бургас, не можем да се сравняваме с големите благодетели, но можем да дадем своя скромен принос към съгражданите ни в трудно положение“, казва още Христо Пехливанов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук