13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургаските железничари не знаят дали ще протестират

Железничари от Бургас и региона все още не са решили дали ще се включат в национален протест, тъй като влакове в областта няма да бъдат спирани. Това обаче не означава, че работещите в системата на железопътния транспорт са съгласни с условията на труд и действията, които предприема БДЖ, заради намалена субсидия за 2015 година. Това съобщи председателят на КНСБ – Бургас, Здравко Тошков, цитиран от „Фокус”.

товарен влак

По думите му, служителите на националния превозвач, са притеснени за работните си места, след като стана ясно, че хиляди служители ще бъдат съкратени. До момента обаче няма точна информация за броя им. „Ситуацията около БДЖ е динамична. Не се знае какво ще се случи след 1 февруари и какво ще бъде положение в Бургаско. Предстоят съкращения на още 90 влака”, обясни Тошков.

Той добави, че от днес би трябвало да започнат преговорите в Холдинг „Български държавни железници“ ЕАД. „Напрежението ще се нагнетява и в един момент ще ескалира, ако няма адекватни реакции от страна на БДЖ, от страна на Министерството на транспорта, от страна на правителството“, каза още синдикалистът.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук