15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургас събира всички именници на Никулден за масова снимка

Кметът на Бургас Димитър Николов кани всички, които имат имен ден на Никулден за обща историческа снимка навръх празника на града.

Идеята е фотографията да остане като спомен за поколенията и да „запечата“ духа на Бургас и празничната никулденска атмосфера през 2013 г.

В масовата снимка могат да се включат всички, които носят имената Никол, Никола, Николай, Николина, Николинка, Николета, Ненка, Нина, Нинка, Кольо, Нико и желаят да бъдат част от историческия кадър.

Единственото условие към участниците във фотографията е те да са бургазлии. Всеки от тях ще получи значка, с надпис на „Никулден имам имен ден“. Желаещите да се включат трябва да са пред сградата на Общината в 13.15 часа на 6- ти декември.

Професионалната фотография ще бъде направена точно в 13.30 часа.Тя ще бъде предадена в Държавния архив, а Община Бургас ще я подари на всеки участник в нея, за да я запази за семейния си архив.

Желанието на кмета Николов е инициативата да се превърне в традиция и на всеки 6- декември именниците да се събират заедно в определен час. По този начин може да се сформира първият неформален клуб на бургазлиите, които носят името на Свети Николай Чудотворец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук