9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Варненци: Бургас отново ни изпревари! Ние се прехласваме по саксии, а те ще имат спирки с подово

Бургас отново има нещо за което Варна мечтае! За пореден път през последните години, Бургас ни изпревари и доказа, че е град който се развива ежедневно, пише варненският информационен сайт varnahot.com. Докато ние във Варна все още сме в захлас от саксийките по главната улица, забравяме наближаващата зима и студеното време, което ни очаква с нея. В Бургас вече мислят за комфорта на чакащите по спирките на градският транспорт, като започнаха да им монтират подово отопление. 

Ето какво още пише varnahot:

Анти-лед системата е с датчици и при падане на температурата под определен минимум се включва, за да не позволи на платформите да замръзнат и ще бъде монтирана под настилката на 42 спирки.

Платформите са изградени на определена височина – с цел максимално бързо и безпрепятствено да става слизането и качването на пътниците. Самите спирки са оборудвани с електронни табла, които ще показват точния час на пристигане на автобуса. Спирките са оборудвани и с видеонаблюдение.

По този начин Община Бургас мисли както за комфорта, така и за безопасността на хората, които вече няма да се подхлъзват по заледени спирки. Това е още един повод за гордост на бургазлии, но пък ние във Варна си имаме саксийки и фонтанче.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук