13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Вижте как се действа при земетресение и приливна вълна /видео/

Спасителни действия при земетресение и последвала висока приливна вълна. Това разиграха днес екипи за действия при бедствия по време на мащабно учение на БЧК край Бургас. Целта е да се провери  взаимодействието между различните екипи за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в кризисна ситуация.

Земетресениeто е  от 6,8 по Рихтер, а приливна вълна от един метър. Рибарското селище Ченгене скеле и откъснато от света , а под руините има пострадали хора. В издирването им се включват кучета от високо планинската спасителна служба в Сливен.

Докато се оказва първа помощ на хората под руините, спасителни лодки извършват евакуация по море на живеещите в рибарското селище Ченгене скеле. Високата приливна вълна ги е откъснала от света.

Екипите за действия при бедствия получават сигнал, че приливната вълна е разбила рибарска лодка в скалите. Предполага се, че лодката  е пълна с мигранти. На място пристига военен кораб и гранични полицаи. Бедстващите мигранти са прехвърлени на кораба за изясняване на тяхната самоличност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук