13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Вкараха в затвора „Игуаната“, „Шливата“ и „Ламята“ за серия от обири

Рашко Димитров-Игуаната, Димитър Стойчев-Ламята и Иван Попов- Шливата бяха осъдени от БОС на общи 16 години затвор, заради извършeни 12 грабежа от бензиностанции и магазини.

Тарторът на бандата Рашо Игуаната получи 8 г. затвор, а Димитър Ламята и Иван Шливата – по 4 г..

Грабежите са извършени през нощта- август и септември 2010 г. Обирджиите задигали оборота като плашели продавачите с пистолет. Обикновено били маскирани. Задигнатите пари от общо 12-те обекта са  над 6500 лв.

Тримата бяха задържани в началото на тази година за обир на бензиностанция в Ямбол. Бяха заподозрени, че са участвали и в 14 въоръжени грабежа на магазини в Централната градска част и на бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие.

Те бяха хванати още през 2010  година, но заради правната сложност на случаите, срокът на едногодишното им задържане в следствения арест  изтече и те бяха пуснати на свобода.

 

В  «Ауди А 3», с което са се придвижвали тримата мъже, при задържането им, бяха открити  17 боеприпаса за газов пистолет, устройство за
заглушаване дистанционното заключване на автомобили / т.нар. «тапа»/, два дълги ножа – тип «мачете» и кози крак, ползван за вломяване на врати.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук