23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Вкараха Златин в лудница 

След възложена от Районна прокуратура гр.Бургас проверка по Закона за здравето, относно здравословното състояние на лицето Златин Г.,с решение на PC Бургас от 08.04.2016г. същият бе настанен на задължително лечение за срок от 6/шест/ месеца в Държавна психиатрична болница -Царев брод. 

След изтичането на шестмесечния период, Районният съд по местонахождение на лечебното заведение ще прецени дали са налице основания за удължаване на срока на лечение на Златин Г. Припомняме, че лицето Златин Г. няколкократно бе установяван от полицията след осъществяването на различни посегателства – отнемане на алкохол, хранителни  и други стоки от различни магазини в гр.Бургас, а във връзка с посочените случаи се води досъдебно производство, наблюдавано от РП-Бургас за извършени от лицето общо девет деяния при условията на продължавано престъпление.

Понастоящем по делото е назначена съдебно-психиатрична експертиза, като на вещото лице – психиатър е възложено да изследва вменяемостта на лицето към датите на всяко от деянията, а също и към настоящия момент с оглед преценка дали същото може да носи наказателна отговорност. След изготвяне на експертното заключение ще се установи дали Златин Г. ще бъде привличан към наказателна отговорност.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук