24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Владимир Крумов: Възродихме читалището в Невестино

За първи път от над 20 години сцената на читалището в карнобатското село Невестино оживя с представление. Моноспектакълът на големия артист Георги Мамалев „Какво става?” беше подарък за местните жители от кандидата на ГЕРБ за кмет на Карнобат Владимир Крумов.

„Достатъчно сте се питали: ”Какво става в Карнобат?” То се вижда – нищо! Не се лъжете, а помогнете да се случи промяната!”, призова Мамалев присъстващите и посочи, че сега е моментът общината да започне да се развива и това може да стане само с ГЕРБ.

Духовният живот да не замира, обеща Владимир Крумов, който и преди е помагал на читалище „Просвета” със закупуването на носии за детския танцов състав. Благодарение на кандидата за кмет на Невестино Митко Йоргов, управлявал селото преди 4 години, пък е ремонтирана самата сграда.

Младежите поискаха от кандидатите на ГЕРБ да им помогнат да си направят клуб, където да се събират. Асфалтиране на улиците, ремонт на църквата и парка са сред другите нужди на местните жители.

„Всяко село в общината ще разполага със самостоятелен бюджет. Според проектните предложения на кметовете, средствата ще се инвестират в належащите проблеми на съответното населено място. Така и те ще са активни, и проблемите, натрупани с години, ще започнат да се решават”, коментира Крумов.

В програмата му за развитие на община Карнобат е отделено специално внимание на селата. Тези, които нямат достатъчно жители, за да имат кмет, ще могат сами да си изберат наместник. Местен човек ще бъде назначен целогодишно на работа към общинското предприятие „БКС”. Освен, че ще се грижи за почистване на собственото си село, той ще помага и на възрастните и трудноподвижни хора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук