9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Волен Сидеров и Десислав Чуколов на свобода под гаранция от по 6000 лв.

След 12 часа в ареста депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов излизат на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

В полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи. На влизане в зала 6 двамата си вдигнаха  ръцете високо над  главите, за да се видят белезниците им.

Пред съда Сидеров каза, че е законодател и че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор. Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия „Алфа“ на площад „Славейков“.

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление.

Решението бе прочетено в присъствието на жените на Сидеров и Чуколов. В залата бяха и депутатите от „Атака“ Магдалена Ташева и Илиян Тодоров.

До час Сидеров и Чуколов ще бъдат освободени от ареста на Националната следствена служба. До 12 дни те трябва да внесат гаранцията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук