13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Всеки втори плаж с нарушения, прекратяват концесиите на четири

Всеки втори плаж по Българското Черноморие е с нарушение на концесионния договор. Това съобщи регионалния министър Лиляна Павлова в Бургас, където отчете резултатите от проверките за лято 2015. МРРБ е извършило общо 221 проверки на 56 плажа, които са на концесия и 46, които са отдадени под наем. 23 от ивиците са без достатъчно спасители, 6 от тях с недостатъчно медицинско оборудване, 24 със сериозни нарушения на площта на преместваемите обекти, 5 от плажовете не са осигурили 50% свободна площ от чадъри и шезлонги. Министър Павлова съобщи, че ще предложи на Министерски съвет прекратяване на концесията на 4 плажа, които са с най-сериозни нарушения: Това са Обзор- централен, Слънчев бряг- Север , Ахтопол- Север и Несебър- Юг.

До месец септември наложените санкции на нарушителите са за над 1 млн. лв., а очакваните приходите от наеми и концесионни такси са за 14 млн.лв.

Предстои да бъдат обявени процедури за концесии на 15 плажа и 17 отдадени под наем, между тях и два еко плажа на къмпинг Корал и Делфин.

По думите на министър Павлова Министерството на туризма няма готовност да поеме стопанисването на плажовете от 1 януари 2016 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук