13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

В Ахелой не искат пешеходен мост

На общественото обсъждане относно изграждането на пасарелка между улиците „Цар Симеон” и „Слънчев бряг”, присъстващите жителите на град Ахелой единодушно се обявиха против конкретното предложението за облекчаване на трафика в района.

Проектът беше представен от кмета на Община Поморие Иван Алексиев, областния управител на Бургас Павел Маринов и директорът на Областно пътно управление – Бургас инж. Митко Порязов. „Проблемът с натоварения трафик в този район ще се реши едва когато се изгради обходният път на Ахелой за Слънчев бряг, но дотогава трябва да имаме вариант, който да даде временно решение. Изграждането на пасарелка цели да осигури безопасността на пешеходците.” – обясни кметът.

След като гражданите отхвърлиха предложението, се обсъди друг проект за организация на движението – изграждане на допълнителна средна лента по ул. „Сл. Бряг”, повдигнати пешеходни пътеки и запазване на съществуващия светофар, който беше приет. Проектът ще бъде представен пред Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерски съвет, от където се очаква финансиране.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини