9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Георги Мицов: Без драстичен скок в цените на туризма за BG лято 2016-а

Информацията, че се очаква повишаване на цените на нощувките у нас с 50 на сто през 2016 година, изглежда нереалистична. Това коментира Георги Мицов- мениджър на х-л България в Бургас .

Категорично такава тенденция няма. Ние, за да отговорим на нормалното търсене, запазихме цените от миналата година и не си мислим за повишаване, защото аз виждам какво се случва на пазара и колко са склонни да плащат нашите гости. Тенденцията е на задържане на нивата от сезон 2015 г. и евентуално отговаряне на повишаващото се търсене от страна на пазар Русия ..дай боже там да не стане някаква издънка с визови режими или нещо от типа- ние не искаме руснаците, защото сме евроориентирани , ще бъде добре да успеем да задържим статуквото.

По думите на Мицов не се предвижда и плавно покачване на цените до есента.

Ще се опитаме да задържим нивата, поне да ги задържим , без да намаляваме, защото в момента ситуацията е изключително сложна . Имаме увеличени разходи,имаме намален брой клиенти, в резултат на тази усложнена международна обстановка, ако дай боже се случи нещо ще бъде добре да задържим тези нива, ако има нарастване ще бъде още по-добре, но категорично фантастики от типа нарастване с 50% граничи с абсурда”.

В най-големия ни туристически комплекс Слънчев бряг договорите с туроператорите са подписани още през месеците май, юни. Има леко завишение на предлаганите пакети за почивки олинклузив, но поскъпването ще бъде в рамките на 5-10 %. За ранните записвания, които започват още с края на сезона и продължават до месец април, не се предвижда поскъпване на туристическите пакети. За хотел на първа линия в Слънчев бряг туристите ще плащат между 60 и 70 евро на ден или почти 500 евро за седмица почивка. При хотелите, които са по-далече от морския бряг нощувката може да падне до 30 евро на ден. В Слънчев бряг-запад, където са построени апарт- хотелите може да се намери почивка и за 30-40 лв. на ден със заплатена само закуска и вечеря.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук