12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

ГЕРБ сформира експертна група за петролопровода Бургас-Александруполис

 Областната структура на ГЕРБ сформира експертна група за петролопровода Бургас -Александруполис. В нея влизат еколози, икономисти, природозащитници, хотелиери, представители на черноморските общини и рибарския сектор, експерти в областта на товаро-разтоварната дейност на петрол и нефтопродукти.  Координатор на групата е председателят на клуб „Екология“ към ГЕРБ Бойчо Георгиев.
430x3081.jpg„До този момент правителството държи в пълно затъмнение обществеността относно параметрите за изграждане на съоръжението. Една от целите на нашите експерти ще бъде да осъществява натиск върху отговорните ведомства да изкарат на светло  цялата информация за проекта“, заяви областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев.Членовете на експертната група ще изискват периодично подробни данни от МРРБ за етапите и параметрите на изпълнението на проекта.
„Имаме намерение да осъществим контакт и с колегите ни от гръцка страна, които също искат да се гарантира интереса на местните жители“, съобщи председателят на групата Бойчо Георгиев. Той допълни, че специалистите ще изготвят анализ и оценка на риска при реализирането
на проекта. Областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев съобщи, че организацията  подкрепя инициативата на комитета за спасяване на Бургаския залив и ще се включи в протестния митинг срещу изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, който ще се проведе на 18 януари в София. „ПП ГЕРБ има категорична позиция по този върпос и тя нееднократно е била изразявана“, обяви Димитър Бойчев като припомни, че още при ратификацията на споразумението за петролопровода, ръководството на организацията призова народните представители да гласуват против.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук