11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Година от смъртта на малката Краси от Крушевец

Година от трагедията в Крушевец. Днес десетки приятели и близки на семейството на малката Красимира, която беше премазана от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов, положиха стотици цветя до лобното място на детето. Инициативата е на бургаската фондация „Безопасни улици от Валя“. 

„Трябва да спрем анархията по пътищата в България. Трябва да премахнем неуважението, което имаме един към друг. Мъката не е нещо, с което можеш да справиш просто ей така. Колкото повече време минава, толкова повече болката те стиска за гърлото“, каза председателят на фондацията, Мария Димитрова.

Веднага след катастрофата в Крушевец бяха поставени ограничители на скоростта. Според хората в селото обаче, мерките срещу убийците на пътя са закъснели. На 11 години затвор беше осъден граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази с колата си детска количка с 11-месечната Краси. Съдията по делото Събчо Събев определи случая като „особено тежък“, а в съдебната зала майката на детето /на снимката по-долу/изпадна в шок, когато чу присъдата.

Месец по-късно, Стоянов обжалва наложеното му наказание. Съдът приема смекчаващи вината обстоятелства и присъдата бива намалена – от 11 на 7 години. Апелативният съд е посочил, че граничният полицай е извършил деянието съзнателно непредпазливо, тъй като предполагаемите количества алкохол и наркотични вещества не могат да попаднат в организма му без неговото знание и воля, и  по делото липсват данни за принудителното или несъзнателното им приемане.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук