23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Година след наводненията на Ченгенето

Рибарите от Ченгене скеле отбелязаха една година от наводненията с празничен курбан. Точно в дните около Съединението през 2014-та се изля огромният дъжд, който потопи десетки лодки, наводни жилищни постройки и разруши пътя към местността.

Днес рибарите гледат оптимистично към бъдещето и чакат морето да изстине, за да излязат близо до брега големите пасажи от лефер и паламуд. Гости на празника им бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници и много приятели.

„Искам да благодаря искрено на всички хора и фирми, които се включиха в разчистването и възстановяването на инфраструктурата след наводненията. Днес пътят към рибарското селище е цялостно ремонтиран. До края на годината трябва да завърши корекцията на дерето и изграждането на нов водоотливен канал. Напредва изработването на проект за цялостна модернизация на Ченгене скеле, с който кандидатстваме за европейско финансиране. Желанието ми е не само да запазим селището, но и да му дадем перспектива“, каза кметът Николов.

В празничния концерт се включиха с много настроение Стефан Диомов, „Петте сезона“, Захари Чернев и ансамбъл „Странджа“. Приятна изненада беше участието на Симеон Събев – Монката от група „Корали“, който е първият изпълнител на „Бургаски вечери“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук