14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Гръцки телевизии снимат филм в града на ЮНЕСКО

Екипи на гръцки телевизии бяха в Несебър, за да направят филм за града на ЮНЕСКО. Това стана по време на посещението на делегацията от община Халкидона, град Неа Месемврия и представителя на международния маратон „Александър Велики“. Кметът Николай Димитров запозна гръцките журналисти с богатата културната програма на община Несебър и обеща състави от Гърция да бъдат включени в многобройните летни фестивали. Той информира медиите, че взаимоотношенията между градовете са дългогодишни, като ярък пример за това е изпращането през 2011г. на несебърската чудотворна икона „Св. Богородица – Владетелка на живота” да гостува две седмици в гръцкия град Неа Месемврия, като духовна светиня.

В амфитеатъра в Стария град се състоя емоционална българо-гръцка вечер. Концертът беше посветен на дружбата между два съседни, православни и много близки народи.

 

Кметът на Халкидона Йоанис Цукнидас каза, че културата създава връзки между хората и може да обедини народите в двете общини.

 

Кметът на Несебър беше удостоен от гостите със значка, медал и клетва на Александър Велики на четири езика. След като награди Николай Димитров, Йоанис Пананакис, представител на международния маратон „Александър Велики“,  покани несебърският кмет на 2 април 2017 г. в Солун на 12-ото му поредно издание.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини