24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

ДАНС и МВР блокираха ГП „Лесово“

На граничния пункт „Лесово“ се провела операция на ДАНС и МВР срещу нелегален трафик на мигранти, съобщи БНР. Според източници на националното радио, имало заподозрени служители на МВР в подпомагане на нелегални имигранти да преминат границата.

За момента от МВР не дават официална информация за случая. Операцията се провела под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол по противодействие на корупционни практики. Акцията е предприета след сигнал за канал на трафик на бежанци.

Няма задържани гранични полицаи при снощната акция на ДАНС и МВР срещу трафика на мигранти на граничен пункт „Лесово”,  съобщиха окръжна прокуратура – Ямбол пред bTV. Разпитани са служители на гранична полиция и са събрани материали за корупционни практики, които тепърва ще бъдат обработвани. Ако се съберат достатъчно доказателства, ще бъде повдигнато обвинение.

В прокуратурата в момента има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, работата по случая продължава. Акцията е започнала вчера следобед и приключила след полунощ.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук