11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

„Дари книга – направи добро!” стартира в Карнобат

На 8 септември, когато светът отбелязва Международния ден на грамотността, в Карнобат стартира благотворителната инициатива „Дари книга – направи добро!”. Идеята да бъдат събрани книги, учебници и речници от домашните библиотеки и дарени на читалище „Димитър Полянов – 1862 г.” е на коалиция „Народен съюз” – Карнобат.

Българското читалище е уникална културна институция, която образова и развива интелекта на младите поколения. Точно затова коалиция „Народен съюз” е решила да подпомогне библиотеката на НЧ „Димитър Полянов – 1862 г.”, като едновременно с това насърчи гражданите на Карнобат да извършат достойна постъпка – да дарят книга.

Децата на Карнобат и възможностите за тяхното развитие са във фокуса на предизборната програма на коалиция „Народен съюз”.  Убедени, че знанието няма цена и, че грамотността трябва да е даденост, а не привилегия, в платформата си членовете на коалицията поставят акцент върху развитието на образователните ресурси в общината  и възможностите за стимулиране на младите таланти.

Кампанията „Дари книга – направи добро!” ще продължи 7 дни. Всеки, пожелал да се включи в нея, трябва да отнесе книгите в офиса на коалицията /до входа на р-т „Елегант”/. Дарението ще бъде официално предаден%D

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини