11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Да подкрепим бургаския хор „Фортисимо“ на финала на „Игра на хорове“

Невероятните момчета и момичета от вокален ансамбъл „Фортисимо“ към бургаското музикално училище,  достигнаха до финала на „Игра на хорове“ в шоуто на Слави.

В петък от 20 часа те ще участват на живо в предаването, за да се борят за първото място. „Моя страна, моя България“ ще е първата песен на „Фортисимо“, а втората ще е по избор. Крайното класиране ще се оформи 50 % от зрителско гласуване и 50 % – жури.

Нека подкрепим бургаските момичета и момчета, които се ръководят от лъчезарната Милена Добрева!

Вокален ансамбъл „Фортисимо“ към Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас е създаден през есента на 2014г. В него участват от 9 до 12 подбрани ученици от специалностите „Поп и джаз пеене“, „Музикант – инструменталист“, „Актьорство за драматичен театър“.

През 2015 година съставът печели първа награда от Националния конкурс за вокални групи „Хармония“ в  Стара  Загора и  Grand Prix от Международния фестивал „Корабът на изкуствата“ в Поморие.

 

В репертоара на Вокален ансамбъл „Фортисимо“ са включени авторски обработки на различни по стил и жанр произведения – класическа музика, фолклор, бийтбокс, българска и световна поп и рок музика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини