14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

ДБГ Бургас подкрепя кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на балотажа

Областното ръководство на „Движение България на гражданите” заяви подкрепа към кандидатите за президент и вицепрезидент госпожа Цачева и господин Манушев на втория тур на президентските избори. Партията се обяви за единство и консолидация да Реформаторския блок.

Ето и пълния текст на декларацията:

На извънредно заседание Областното ръководство на ДБГ в област Бургас взе следните политически решения на база на изборните резултати от президентския вот, провел се на 6 ноември 2016 г.

1. Вярваме, че българският национален интерес се нуждае от десни решения. Отстояваме разбирането, че в сложната международна ситуация, в която се намира страната, се нуждаем от политическа стабилност и ефективна комуникация между различните институции. Затова – като представители на дясното политическо пространство, въпреки различията си с ГЕРБ, заставаме зад решението на централното ни ръководство и заявяваме подкрепата си за кандидатите за президент и вицепрезидент госпожа Цачева и господин Манушев на втория тур на президентските избори.

2. Благодарим на всички структури на ДБГ в областта, на нашите членове и симпатизанти, които подкрепиха кандидатите на Реформаторския блок за президент и вицепрезидент. Те работиха неуморно в тази кампания, показаха силна мотивация и воля за победа на дясното.

3. Заявяваме, че препотвърждаваме позицията си, че сме активна част от Реформаторския блок, която винаги е работила и ще работи последователно за неговото единство и консолидация. За нас Реформаторският блок продължава да бъде формация с политически потенциал. Настояваме националното лидерство на Реформаторския блок да предприеме необходимите мерки и действия за продължаване на сътрудничеството в рамките на коалицията след президентските избори и да работи за общи организационни структури, и общи органи за взимане на политически решения, както на национално, така и на местно ниво.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук