13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Двама гранични полицаи са арестувани за подкуп от каналджия

Двама гранични полицаи са задържани за подкуп, съобщават от прокуратурата.

На 7 септември като обвиняеми са привлечени Веско Арсов и Бисер Иванов – гранични полицаи от ГПУ – Калотина при РД „ГП“-Драгоман.

На 1 септември двамата са били на работа като граничен полицейски наряд- автопатрул за охрана на държавната граница.  Арсов и Иванов са приели кумата от 700 лева от български гражданин, който е превозвал трима бежанци. Подкупът е получен от граничните полицаи, за да не извършат проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; да не извършат проверка на вещите, които се превозват с автомобила и да не предприемат мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница. Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила и пътуващите в него лица по посока на държавната граница на Р България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях в ГПУ –Калотина.

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани то прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук