13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Два пъти викат медици в ареста заради задържания Димитър Димитров – Бабата

34-годишният Димитър Димитров, обвинен за убийството на наркодилъра Иван Попов „Костов“ в Поморие, няма да бъде доведен на 25 ноември в Апелативния съд на Бургас, предава „24 часа“. За 14.00 ч. бе насрочено делото за мярката за неотклонение на Димитров, в случай, че той обжалва постоянния арест, наложен му от окръжните магистрати. В предвидения от закона срок обаче жалба не е била пусната.

Подготвяме нова молба, здравословното състояние на клиента ми е влошено, два пъти се е наложило спешна помощ да посещава ареста, заяви адвокатът на Димитър – Благой Потеров. Пред окръжните магистрати, Потеров пледира за по-лека мярка за неотклонение, тъй като клиентът му е само с един бъбрек, и то трансплантиран, и има нужда от специализирано лечение.

За решението на съда решаващ се оказа фактът, че три от общо 9-те куршума, изстреляни от Димитров, са попаднали в гърба на „Костов“.
Според запознати аверите на Димитър въобще се са очаквали той да се озове зад решетките, смятали са, че трансплантацията го спасява.

Димитър Димитров уби осъждания два пъти като лидер на организирана престъпна група Иван Попов пред известното заведение „Омар“ на крайбрежната алея в Поморие на 13 ноември. Знае се, че той е бил малтретиран системно от „Костов“, но разследването засега спестява информацията за какво взамане-даване е имало между екзекутор и жертва. Нова молба за промяна на мярката за неотклонение може да се пусне във всеки момент, ако се посочат нови обстоятелства, каквото е влошеното здравословно състояние, коментират юристи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук