11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Делян Добрев напуска политиката заради „Кумгейт”

Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев напуска всички заемани постове, защото се чувства „смъртоносно ранен политически” след скандала „Кумгейт” в Хасково. Това обяви самият той в студиото на „Тази неделя”.

Делян Добрев се е срещнал тази сутрин с премиера Бойко Борисов и му е съобщил за своето решение. „Винаги сме се разбирали прекрасно, той също вижда, че някак си с тази атака, която се проведе, аз съм толкова ранен, че единствената достойна постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми противоречеше на това, което казах”, разказа депутатът.

Той обяви, че ще съди Елена Йончева, която в парламента (а и в студиото на bTV) показа схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори. „В момента, в който покажеш някаква тежка далавера, веднага те заплашват със съд”, отговори народната представителка от „БСП за България”.

 

Тя показа документи и цитира разследвания на „Медиапул“ и „Биволъ“, според които зетят на Добрев Даниел Гаргов (всъщност – съпруг на първата му братовчедка) е не само председател на бюджетната комисия в общината, но и крупен изпълнител на проекти по програмата за саниране, като на един от обектите строителен контрол е била фирмата на родителите на депутата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук