9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Деница Вълкова за съдилищата в Ямбол и Сливен: Имаме добри резултати и бързина

Административният ръководител и председател на БАС – съдия Деница Вълкова присъства на годишните отчетните събрания на окръжните съдилища в Сливен и Ямбол. На територията на Сливенски и Ямболски съдебни окръзи функционират и шест районни съдилища – в Сливен, Котел, Нова Загора, Ямбол, Елхово и Тополовград.

Оптимално разпределение на съдийските кадри по отделения и състав, което гарантира равна натовареност и запазване на високо качество в работата и срочност при постановяването на съдебните актове, отчете председателят на ОС Сливен Кънчо Жеков.

Добри резултати и бързина в правораздавателна дейност показват и данните от съдилищата в Ямболски съдебен район. „Усилията през 2016 г ще бъдат насочени към повишаване доверието на обществото, чрез утвърждаване гаранциите за откритост, прозрачност на съдебните процедури и достъп на обществото до работата на съдилищата“, каза административният ръководител на ОС Ямбол Васил Петков.

Председателят на Апелативен съд Бургас поздрави колегите си за срочната и ефективна работа през 2015 г. Съдия Вълкова благодари на магистратите от Сливен и Ямбол за доброто взаимодействие при изработването на общи становища на съдиите от Апелативен район Бургас, както и за активната им позиция по важни за съдебната реформа теми- натовареност на съдиите и независимост на съдебната система.

Административният ръководител на БАС пожела на колегите от региона устойчиви положителни резултати и изрази надежда за скорошна,  по-адекватна оценка за работата на съдиите,  както от страна на политици и медии, така и от цялото общество.

Съдия Деница Вълкова покани магистратите от Сливен и Ямбол на Годишното общо събрание на Апелативен съд Бургас на 8 април в сградата на Съдебната палата в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук