13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

ДНК-експертиза заплете случая със задържаните за стрелбата в Слънчев бряг

Георги Иванчев и Радослав Димитров остават в ареста за опита си за убийство на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, решиха окръжните магистрати в Бургас. Мъжете бяха отведени в съда при засилени мерки за сигурност.

Адвокатите на двамата пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата за съпричастност към извършеното престъпление – недостатъчни за налагането на най-тежката мярка за неотклонение.

Пред съда бяха представи свидетелски показания на чужденци, очевидци на престрелката. Туристите твърдят, че са видели как в заведението нахлула група едри мъже. Двамата обвиняеми също потвърдиха в съда, че Желязков и хората му са започнали конфликта.

По време на делото беше оповестен резултат от ДНК експертиза, според която по пистолета, с изтрити номера, с който е стрелял Георги Иванчев, е имало отпечатъци на трето лице.

За защитна версия – неизбежна отбрана загатна един от адвокатите на Иванчев и Димитров. Двамата могат да обжалват мярката си за неотклонение в 3-дневен срок.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини