14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Добруджа се вдига на втори протест срещу добива на газ

Днес отново се очакват протести в Добруджа във връзка с инвестиционното намерение за добив на природен газ в землищата на 18 села от община Генерал Тошево. Недоволството на населението нараства през последните дни, предаде БНР.

Протестиращите от община Генерал Тошево и околните общини ще направят шествие с автомобили и мотори от град Генерал Тошево до село Кардам, където възнамеряват да затворят от 12.00 до 13.30 часа половината от път 2-29, водещ към ГКПП „Йовково“.

Подписката, която беше разпространена от Инициативния комитет срещу добива на природен газ в Добруджа, вече е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в интернет. Целта на протестиращите е инвестиционните намерения за добив на природен газ да бъдат преустановени. Другата седмица продължават обществените обсъждания в селата от община Генерал Тошево с местното население и експерти от фирмата инвеститор.

Предишният протест беше на 19 октомври. Хората са притеснени, че водата и въздухът ще бъдат замърсени, а основният поминък в региона – земеделието, ще бъде унищожен. От общината ще инициират местен референдум.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук