9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

До края на октомври монтират първите електронни табла на автобусните спирки в Бургас

До края на месец октомври в Бургас трябва да бъдат монтирани първите електронни табла на автобусните спирки. Това каза за zonaburgas.bg ръководителят на Проекта за интегрирант градски транспопрт на Бургас, Руска Бояджиева. По думите й, тече и процедурата по доставка на електронното оборудване за така наречения Център за контрол на трафика.

Бояджиева обясни и причината, поради която за новите автобусни спирки в Бургас, се правят толкова големи изкопи. „Новите конструкции ще бъдат по-големи. В тях ще бъдат внедрени и редица електронни системи, за които е необходимо полагането на подземна инфраструктура. Идеята на бързата автобусна линия е не само да бъде бърза, но да предлага и комфорт. Покривните конструкции на новите спирки ще са съвместими с височината на автобусите. Идеяата е изчакването на автобуса и самото качване в него да става под закрито пространство“, обясни Руска Бояджиева.

IMG_1333Тя допълни, че в страничните панели ще бъде внедрено ефектно осветление, което ще ги предпазва от замръзване през зимата. „Конструкциите отговарят на всички европесйки изисквания“, категорична е Бояджиева.

Маркировката по бързата автобусна линия е частично положена

Основни улици в града ще бъдат включени в маршрута на „бързите автобуси“. Маркировката се полага на етапи. След пускането на бързата линия в експлоатация, движението на автомобили по нея ще бъде абсолютно забранено. На основните спирки ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение. Трафикът на градските автобуси ще се контролира от Центъра за контрол на трафика.

IMG_1339

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук