21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

До 50км/ч в района на верижните катастрофи на АМ „Тракия“

По-ниска скорост е наложена на автомагистрала „Тракия”. Между 45-и и 47-и километър в двете посоки видимостта отново е силно намалена и затова от пътната агенция наложиха ограничение на скоростта от 50 км/ч, съобщи Нова тв. Точно в този участък преди дни се стигна до верижна катастрофа с 40 автомобила. При инцидента над 30 души пострадаха, а някои от тях все още се борят за живота си.

И днес продължават разпитите на свидетелите на катастрофата. Прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с тежките верижни катастрофи по АМ „Тракия“ от сряда. Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди. Това съобщи за „Здравей, България“ районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова. Разследват се два инцидента.

Първоначалните данни са, че при катастрофите има човешка грешка, посочи Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман, и посочи, че се разследват всички версии.

„Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител“, поясни прокурорът и допълни, че на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти.

Тя отрече сред участниците в произшествието да е имало неправоспособен шофьор.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук