13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Държавата осигурява линейка за Община Камено

Община Камено ще има линейка на разположение до 90 дни. Това стана ясно днес след среща в София на кмета на Община Камено Жельо Вардунски с министъра на здравеопазването Петър Москов по повод проблема със Спешната помощ в общината. На разговора присъстваха и народните представители от ГЕРБ Семир Абу Мелих и Диана Йорданова.

Въпросът със Спешната помощ е изключително болезнен за местните хора. От няколко години Камено няма нито Спешен център, нито дори линейка. В случай на нужда се изпраща кола от Бургас, но поради разстоянието от 23 километра и лошото състояние на пътищата между населените места в община Камено, често медиците закъсняват и изходът е фатален.

Днес на срещата между Жельо Вардунски и министър Москов бяха разисквани всички параметри по организацията на линейките в Община Камено. Предстои уточняването на конкретни технически подробности.

Един от основните акценти в предизборната програма на Жельо Вардунски бе именно модерното здравеопазване в Общината.

«Това е първата ми важна стъпка в реализирането на предизборните ми обещания. Камено заслужава много по-добро бъдеще, аз ще го създам», каза още Жельо Вардунски, който бе избран за кмет на Община Камено на 1 ноември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук