23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Един задържан за убийството в Поморие. 9 куршума пронизали тялото на Иван Попов /видео/

Информациите за трима задържани се оказаха журналистически фантастики?

Иван Попов по прякор Костов е бил убит с девет куршума. Това съобщи на брифинг директорът на бургаската полиция, комисар Калоян Калоянов /на снимката вляво/. За престъплението има задържано лице, но името му остава следствена тайна, засега.

Образувано е досъдебно производство „по чл. 116 ал. 1 т. 6 от НК за убийство, извършено със средство, опасно за живота на мнозина”, обяви от своя страна апелативният прокурор, Любомир Петров. По думите му, предстои повдигане на обвинение, а мярката на задържания ще бъде удължена от 24 на 72 часа, като тук ще бъде прибавено и искането на държавното обвинение за „задържане под стража”.

Претърсват всеки сантиметър от лобното място на Иван Попов

Според прокурор Калина Чапкънова, задържаният за убийството на Попов е криминално проявен, осъждан за нанасяне на тежка телесна повреда и хулиганство. От думите й стана ясно, че към този момент няма други задържани за престъплението или данни за съучастници. Апелативният прокурор Любомир Петров допълни, че „Костов” е имал стар конфликт с килъра си. Той опроверга информациите, че двамата са имали спор за наркотици.

Кой е Иван Попов?

Снимка: 24chasa.bg
Снимка: 24chasa.bg

Разпитите са приключили. Полицията е имала задържан четири часа след убийството. Мъжът, който се намира в ареста е бил открит в дома на родителите си. Оръжието все още се търси. Назначена е съдебно-балистична експертиза.

По-рано днес няколко медии съобщиха, че за убийството на Попов в Поморие са задържани трима души. Според, публикациите, информацията съобщил лично директорът на полицията в Бургас.

Другите двама обаче били освободени още преди изтичането на законния срок за задържането им от 24 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук