23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Екипът на д-р Шишков върна футболните мечти на Дарко

Едва ли има човек във футболната ни общественост, който ще забрави обещаващия футболен талант Дарин Тодоров. За разтърсващата му история се говори в продължение на години, а близките му с благодарност си спомнят за мястото, на което юношата на Левски получи втори шанс – най-модерния център за рехабилитация у нас, който се намира в гранд хотел Поморие.

Дарко претърпява тежка автомобилна катастрофа през 2010-а година, докато пътува за Каварна, където трябва да подпише професионален договор с Калиакра. Така и не стига до там. Остава на границата между живота и смъртта и изкарва 370 дни в будна кома. В началото лекарите не дават шансове за живота му. Лечението му е продължително и се извършва първо в България, а след това в най-добрата клиника в Германия. Драмата на Дарин трогва цялата футболна общественост, а в събирането на средства се включват футболни клубове, фенове и приятели. До него е неотлъчно майка му Даниела. Благодарение на нея и на рехабилитаторите в Гранд Хотел Поморие всеки ден стъпките на футболиста стават все по-уверени, а волята не го напуска.

„Д-р Шишков е този, който вдигна детето ми на крака“, спомня си през сълзи Даниела.

Darko1Д-р Стефан Шишков е главен лекар на балнеохотел „Поморие“, завършил е „Физиотерапия и рехабилитационна медицина“ и „Здравен мениджмънт“, работи вече 32 години в областта на физиотерапията. С помощта на своите знания и опит, както и с най-съвременната апаратура, с която разполага в балнеохотела, той дава втори шанс на Дарко. Той е само един от 3000-те, които минават на година през медицинския център на д-р Шишков. 99% от тях се възстановяват напълно. Процедурите на Дарин Тодоров продължават около 4 години, но днес той отново вярва, че един ден ще се върне на терена.

„Да, аз ще играя. Ще играя футбол. Независимо от всичко. Докторите не даваха, но аз ще играя”, убеден е Дарко.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук