11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Жеков остава под стража

Апелативният съд остави под „домашен арест” Петър Жеков, обвинен за убийството на брат си в с. Равда, предаде „Фокус”. Окръжна прокуратура – Бургас протестира днес определената мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Петър Жеков.

По думите на държавното обвинение, налице са обстоятелства обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът посочи, че Жеков е направил самопризнание 24 ч., след като вече са били проведени процесуално-следствените действия.

Според адвокат Петър Димитров, от самото начало обвиняемият не е оспорвал авторството на престъплението и е съдействал на полицията. Адвокатът посочи, че след привличането на Жеков като обвиняем, той съзнателно е обяснил какво се е случило при инцидента. Според защитата, няма опасност обвиняемият да се укрие.

Димитров посочи като пример, че Жеков се е явил на съдебно-психиатричната експертиза, за която е бил привикан. „Смешно е 76 –годишен човек да тръгне да се укрива”, каза адвокатът пред бургаските магистрати. По неговите думи, трябва да се има предвид, че обвиняемият има постоянен адрес и е бил трудово ангажиран до инцидента – работил е на гробищата в с. Равда. Според него, Жеков няма да окаже и влияние на свидетелите по делото, които са негови близки.

Адвокатът поиска от Апелативен съд – Бургас да се потвърди определението на Бургаския окръжен съд и да не бъде уважен протестът на Окръжна прокуратура.  Обвиняемият също поиска да остане наложената му мярка за неотклонение „домашен адрес”.

Петър Жеков е обвинен за това, че на 27 юни 2016 г. около 16.00 часа в село Равда, община Несебър, пред стопанска постройка до гробищния парк на селото, умишлено е умъртвил брат си Коста Петров на 69 г. За това тежко умишлено престъпление, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 г. до 20 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини