24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Жителите на с. Есен търсят съдействие за ремонт на път и опазване на лозовите масиви от кражби

 

Oбщинските съветници и членове на общинското ръководство на ГЕРБ-Сунгурларе посетиха пенсионерския клуб в с.Есен. Те приеха поканата на възрастните хора от клуба, които поискаха да обсъдят с представители на местната структура на партията актуални проблеми и въпроси, свързани с населеното място и общината.

 

Още в началото на срещата общинският председател на ГЕРБ-Сунгурларе и зам.-председател на Общинския съвет Таня Василева дискутира с жителите на селото динамичната политическата и икономическата обстановка в страната. Една от темите, която най-силно вълнуваше възрастните хора бе свързана с осигуряването на дърва за огрев през зимния сезон и тяхната цена. Таня Василева коментира, че ОбС-Сунгурларе е взел решение цената да не се променя и тази година да бъде отново 38 лв. за кубик,  доставени до дома на всеки жител.

 

„Друг сериозен проблем, който вълнува хората в с. Есен,  е охраняването  на лозовите масиви в района. Жителите ни се оплакаха, че са извършвани много кражби на продукцията през изминалите години, въпреки платените пари за охрана  на общината Поела съм ангажимент да отправя питане към кмета на общината по този въпрос, както и да внеса докладна с предложение да бъде променена досегашната некоректна практика да се събират от собствениците на лозя такси за всеки декар лозе. Хората реално получат едно листче хартия насреща, без да им се гарантират защитата и правата при евентуални кражби. Не е ясно и какво се случва със събраните от гражданите суми от общинските служители, къде отиват те и как точно се харчат, липсва отчетност”, коментира общинският ръководител на ГЕРБ-Сунгурларе.

 

От пенсионерския клуб в с. Есен се обърнаха и с още една молба за съдействие към представителите на местната структура на ГЕРБ. Възрастните хора поискаха да бъде изградена връзка с така наречения „черен път” до известната в този край чешма „Есен изток”.

 

„Заради водата от тази чешма идват хора от цялата община, но пътят наистина е в много лошо състояние. На практика през есенно-зимния период не може да се стигне до нея заради големи дупки и дълбока кал. Поехме ангажимент да съдействаме на жителите и този проблем да бъде решен в най-кратки срокове”, коментираха общинските съветници от ГЕРБ.

 

             

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук