13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Забавления за малки и големи на Никулден в Царево

С Празнична литургия в храмовете „Св. Цар Борис- Михаил“ и „ Успение Богородично“ започна официалният празник на град Царево – Никулден.

В 10:00ч. Състезание по колоездене, организирано от клуб „Тракиец“, стартира по крайбрежната алея на Царево. В колоезденето се включиха деца от 7 годишна възраст до ветерани.

След финала на състезанието празникът се премести на Рибарското пристанище, където се прочете заупокойна молитва, хвърляха се цветя и венци в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

IMG_6373За втора поредна година кметът на общината инж. Георги Лапчев награди личностите на 2015г., с принос в културата, спорта и икономиката. Директорът на Общински исторически музей Царево – г-жа Яна Кирязова бе наградена за своя принос в културата, треньорът на СК по борба „ Крали Бимбалов“ – Стоян Рачев, бе отличен за приноса си в областта на спорта, а г-н Манол Манолов – управител на ЕТ „Мана“   в областта на икономиката. С медали и грамоти бяха наградени и заелите първо, второ и трето място в състезанието по колоездене.

След официалната част празникът продължи с изпълнение на групата „Ел Греко Бенд“ , които се утвърдиха като любимци на царевската публика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук