20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Завърши поредната успешна регата „Съединение“ 2015 в Царево

Успешно приключи 12-тата поред Регата “Съединение”, с която домакините от Морски спортен клуб „Сереко“ и Община Царево отбелязват националния празник – 6 септември. Регатата и тази година бе част от най-вкусният Рибен фестивал провеждащ се в Царево.

В регатата участваха състезатели от различните клубове от страната. Част от участници бяха от Поморие, Несебър, Созопол, Приморско, София, Порт Варна, Бриз Варна, Черноморец Бургас, Циклон и др.  Проявата се организира от МСК  Сереко  гр. Царево и се  провежда със съдействието на Община  Царево.

Регатата се проведе при много добри условия и най-вече за най-младите ветроходци, които направиха своите първи състезателни гонки в клас Оптимист. Надпреварата беше много оспорвана особено за първото място в генералното класиране при оптимистите, където титлата завоюваха домакините от МСК Сереко.

След тридневна оспорвана битка в трите сътезателни класа стана ясно и крайното класиране. При най-многобройните участници и включване на най-малките в клас “Оптимист|” първото място успя да грабне  13-годишния Кирил Андонов от МСК „Сереко” Царево. Той успя да изпревари своите съперници Димитър Христов от “Черномоморец “Бургас и Теодор Теохаров от “Циклон” Поморие. Останалите от отбора на домакините се наредиха съответно на 6-та и 19-та позиция.

В останалите класове – Лазер 4.7 и 420 двамата представители на домакините станаха съответно  четвърти и пети, като бяха изместени от състезатели на “Порт” Варна и “Черноморец” Бургас в първия клас. При 420 победител стана двойката Димитрова-Дянкова от “Порт” Варна. Двойката на домакините Михайлов – Анастасов зае предпоследното пето място.

Добрата организация и перфектното време позволиха на пристанището в Царево да се проведат общо 8 гонки в клас “Оптимист” и по 7 за Лазер 4.7 и 420.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук