23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Задържаха петима каналджии на автомагистрала „Тракия“

 

Петима са задържани за трафик на хора при съвместна акция на служители на ОДМВР- Бургас и Сливен. При последвалите действия в имот, обитаван от двама от задържаните е разкрита нарколаборатория. До реализацията се стигнало след разследване на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен.

На 21 октомври около 19.00 ч. в района на км. 313 на автомагистрала «Тракия» са задържани три леки автомобили «Ауди А 4», с ямболска регистрация, «Фолксваген Голф 5», със сливенска регистрация и «Мерцедес S 430», с хасковска регистрация. На отбивка по автомагистралата е открит товарен автомобил «Волво», с пловдивска регистрация, с тайник, пригоден в ремаркето, замаскиран с наредени около него трупи дървесина, в който са открити общо 20 жени, мъже и 4 деца, самоопределили се, като граждани на Ирак и Сирия. Задържани са мъжете, ползващи леките автомобили «Ауди», «Фолксваген»,»Мерцедес» и т.а. «Волво» – М.В., 43 годишен от Ямбол, С.С., 19 годишен от Сливен, баща му – В.С., 41 годишен от Сливен, 22 годишния Ж.М. от с. Звездец, общ. Малко Търново и 33 годишния Е.З. от с. Звезделина, общ. Кърджали. Иззети са множество мобилни апарати и парични суми в различни валути.

При последвалите процесуално-следствени действия на сливенските криминалисти в имот, обитаван от С.С. и В.С. в село Мечкарево е намерена, оборудвана лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Полицейските служители са иззели прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин.

Работата по случая продължава от служители на РУ-Карнобат и ОДМВР-Сливен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук