24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Задържаха трима за 13 кражби на лотарийни билети от бензиностанции

Служители на отдел «Криминална полиция» при МВР – Бургас и Четвърто Районно управелние – Бургас са задържали трима мъже за серия от кражби на лотарийни билети, извършени от различни бензиностанции в региона. Това са  31 годишният криминално проявен С.М., 29 годишният И.Б. и 27 годишният А.А., и тримата от Бургас. Тримата мъже  в периода от 4 до 9 кемеври са извършили множество кражби на лотарийни билети от различни игри / към момента са регистрирани общо 13 кражби/, като билетите са отнемани след заблуда на служителите в бензиностанциите.

Полицейските служители установили, че към днешна дата откраднатите лотарийни билети са близо 300, но спечелилите талони все още не са били предявени за изплащане на печалба. До момента са констатирани следните престъпления, извършени от тримата бургазлии :

– на 06.12.т.г. около 00.00 ч. в бензиностанция «Петрол», разположена в района на местността «Пода», влязъл мъж и докато служителката зареждала с гориво автомобила му «БМВ», той откраднал множество лотарийни билети, след което си тръгнал. Установено е, че извършител на кражбата е С.М., който направил пълни самопризнания.

– на 07.12.т.г. около 02.20 ч. от бензиностанция «ЛУКОЙЛ», разположена до бл. 432 в ж.к. «Меден рудник», влязъл мъж и докато служителката била отвън до бензиноколонката за зареждането на автомобил «БМВ», извършил кражба на множество лотарийни билети. Установено е, че извършител на кражбата е С.М., който направил пълни самопризнания.

– на 07.12.т.г. около 06.25ч. от бензиностанция «Петрол», разположена в бургаския комплекс «Славейков», двама мъже, придвижващи се с микробус «Ивеко», извършили кражба на 27 лотарийни билети, поставени на стилаж зад касата.

– на 07.12.т.г. около 22.55 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение от служителката на бензиностанция «Петрол», разположена на изхода на Средец в посока Бургас за това, че малко по-рано на бензиностанцията спрял бус, от който слезли двама мъже, които поискали да се зареди гориво. Докато служителката зареждала горивото, единият от мъжете влязъл в бензиностанцията и откраднал 41 лотарийни билета – «Златна седмица» и 23 лотарийни билета – «Сбъдни мечтата си» / всеки на стойност от по 2 лв./, след което заедно с буса, мъжете си тръгнали. Установено е, че пряк извършител на кражбата е С.М., а буса е шофиран от И.Б.

– на 08.12.т.г. около 01.55 ч. от бензиностанция «ЛУКОЙЛ» – Айтос два мъже извършили кражба на 134 билети от игрите на «Националната лотария» – «Мега милиони», «Печалба за цял живот» и «Кеш х 20», като стойността на откраднатите билиге е в размер на 584 лв.

– на 09.12.т.г. около 07.00 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение от бензиностанция «ЛУКОЙЛ» – Приморско за извършена кражба на 16 лотарийни билети на обща стойност 160 лева. Установено е, че извършител на кражбата е С.М. в съучастие с А.А. и И.Б.

– на 09.12.т.г. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че на 04.05.т.г. около 02.30 ч. от бензиностанция «ЛУКОЙЛ» – Трапезица, две неизвестни лица, придвижващи се с л.а. «БМВ», извършили кражба на 35 лотарийни билети, поставени на стилаж.

Тримата бургазлии са задържани във връзка с последната кражба в Районно управление – Приморско за срок от 24 часа, като криминално проявения за наркоразпространение и грабежи С.М. направил пълни самопризнания за извършването на над десет кражби от бензиностанции, разположени на територията, обслужвана от Първо, Второ, Четвърто и Пето Районни управление – Бургас, Районно управление – Айтос, Поморие и Средец.

Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук