20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Запалване на олимпийския огън по случай Международния олимпийски ден

Със символично пренасяне на олимпийския огън ще отбележим Международния олимпийски ден 23 –ти юни в Бургас. Шествието ще започне точно в 11.00 часа от новопостроения параклис  Св. „Георги Победоносец“ в Приморски парк. То ще премине по крайбрежната алея, по бул. Богориди и ще финишира пред Община Бургас.

В пресъздаването на основното послание на древните олимпийски игри в Бургас ще вземат участие атлети от Спортно училище „Юрий Гагарин“. Щафетната обиколка ще бъде съпроводена от колоездачи от клуб „Бургас“ и специалното участие на представители от спортен клуб „Параспорт“. Всеки който има спортен дух и ведро настроение, също е добре дошъл да се присъедини към инициативата.

По същото време на площад „Атанас Сиреков“  бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивни демонстрации и умения в различни видове спорт – гимнастика, фехтовка, акробатични изпълнения и футбол, който ще се проведе на специално изградени мини игрища пред Общината.

Събитието се организира от Община Бургас, Български олимпийски комитет, Спортно училище „Юрий Гагарин“ , Спортен клуб „Параспорт“ , ДФК“Звездичка“, клуб по колоездене „Бургас“, клуб по художествена гимнастика „Черноморец- Бургас“, клуб по фехтовка „Братя Етнополски“ и др. спортни клубове на територията на града.

Специален гост на събитието ще бъде Георги Костадинов – олимпийски шампион по бокс от олимпиадата в Мюнхен през 1972 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук